Ráckevei tűzoltóság
HíreinkTűzesetek

2022. augusztus 20. Áporka, bálatűz – VÉGRE VÉGE

2022. augusztus 20. 23:40: „Keve/1🚒 állomáshelyén”.
Így, és ekkor ért véget az áporkai káreset, ahova – velünk együtt – 9 Egység volt leriasztva, akik közül több Egység két Csoportja is beavatkozott a két nap során. Elhasználtunk ~148500 liter oltóvizet, 12 órán át mentek a szivattyúink, és 750 liter/perc teljesítménnyel oltottak Kollégáink a „C” sugarakkal 08.19. 21 óra óta. Ezek a száraz tények. Azonban emögött az adatok mögött Emberek vannak, akik még ha az elején nem is törődtek se a fáradtsággal, se a fájdalommal, azonban a végére meglehetősen elcsigázottá váltak: a csizmájukon, a nadrágjukon cipelték a több kilónyi sarat; tartották a tömlőt már minden pozícióban úgy, ahogy – ennyi órán át tartva épp – a legkevésbé fáj tartani… miközben tudták, hogy nincs, aki leváltsa Őket, hiszen majd’ minden Egység a megyében és a környéken valahol beavatkozik.
Ilyenkor már nem az számít, hogy véresre töri a csizma a lábukat, vagy fáradtak, görcsben van a válluk – csak a cél a fontos. Eloltani a tüzet, visszavonulni a laktanyába, lezuhanyozni, és összeszedni magukat, rendbe rakni a teljes felszerelést, a fecskendőt, mert meglehet, hogy mindjárt jön a következő riasztás, ahol számítanak rájuk.
Jelenleg – ezekben a percekben is – rengeteg Tűzoltó keményen dolgozik a legkülönfélébb káreseteknél… és félre ne értsék, nem szándékunk, vagy célunk sajnáltatni magunkat, vagy a Kollégáinkat, egyáltalán a Tűzoltókat! De azt mindenképp szeretnénk, ha kitűnne ezekből a sorokból hogy ezeket a Fiúkat a szìvük viszi előre! Az a szív, amit nyugodtan nevezhetnénk Tűzoltó szívnek – mert az teljesen biztos, hogy Ők másképp vannak „bekötve”!
Nagyon szépen köszönjük MINDENKINEK – Kollégáinknak, Gépkezelőknek, Civileknek a munkáját, a segítséget, a kitartást, a támogatást!
KÖSZÖNJÜK!