Ráckevei tűzoltóság
HíreinkTűzesetek

2022. február 27. Apaj – nádastűz

FRISSÍTVE 14:41-kor: A Natura 2000 terület – mely még nem a Kiskunsági Nemzeti Park része – 51,8 ha-ból 45 ha égett le. Még folynak az utómunkálatok, azonban azok az Egységek, akiknek a munkájára már nincsen szükség a helyszínen, lassan visszamennek állomáshelyeikre.
FRISSÍTVE 13:47-kor: Az Egységek még mindig dolgoznak a lápos, süppedő területen, azonban már tudnak fecskendőkkel is oltani: több sugárral és kézi szerszámokkal avatkoznak be. A tüzet már sikerült körülhatárolniuk és lefeketíteniük. Kitartást kívánunk minden Kollégánknak!
2022. február 27-én 10:58-kor kaptuk a riasztást, mely szerint Kiskunlacháza, 5203-as út 5 km szelvényének környékén, a Kunsági csatornánál ég a puszta. Jelzett helyen (Apajnál) több mint 20 ha területen nádas ég. A területet fecskendőkkel megközelíteni nem lehet. Kollégáink erőgépeket várnak a helyszínre, mert akadnak el a fecskendők, így az Egységek háti puttonyfecskendőkkel dolgoznak. Az erős szél nehezíti a munkájukat. A riasztási fokozat II. kiemelt.
Riasztott szerek: Keve/1🚒 Kunszentmiklós/1🚒 Dabas/1🚒 Sziget/1🚒 Sziget/Vízszállító🚒 Pest/KMSZ🚒 Délegyháza ÖTE/1🚒 Délegyháza/Vízszállító🚒 Dömsöd ÖTE/1🚒 Kis-Sziget ÖTE/1🚒