Ráckevei tűzoltóság
HíreinkMűszaki mentések

2022. november 12. Ráckeve, Táncsics M. u. – CO érzékelő bejelzett

FRISSÍTVE 19:36-KOR, a Szolgálatparancsnokunktól kapott információk alapján: jelzett helyen HELYESEN JELZETT AZ ÉRZÉKELŐ! A lakásban cserépkályhával fűtenek, mely feltételezhetően hibás, így szén-monoxid jött létre. Egységünk 40 PPM körüli értékeket mért. Kollégáink nyitott nyílászárók mellett a cserépkályhában levő tüzelőt leégetik, a cserépkályha további használatát megtiltják. A Tulajdonos tud egyéb módon fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem kerül sor. Sziget/2🚒 is érkezik a helyszínre. Személyi sérülés nem történt – elmondhatjuk, hogy A SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ ÉLETET MENTETT!
2022. november 12-én 19:00-kor kaptuk a riasztást: Ráckeve, Táncsics Mihály utcában várják a segítségünket. A bejelentő Édesanyjánál két alakalommal megszólalt a szén-monoxid érzékelő. Az ablakokat kinyitották, a házból kijöttek.
⚠️FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A SZÉN-MONOXID SZÍNTELEN, SZAGTALAN GÁZ – EZÉRT NEVEZIK „CSENDES GYILKOSNAK”!⚠️ Abban az esetben, ha a szén-monoxid érzékelő jelez, mindenképpen nyissanak ablakot, szellőztessenek, és jöjjenek ki az épületből! Egységünk a kiérkezést követően méréseket fog végezni annak megállapítására, hogy helyesen jelzett e az érzékelő.
Riasztott szerek: Keve/1🚒