Ráckevei tűzoltóság
HíreinkMűszaki mentések

2023. január 12. Dömsöd, Dabi szigeti út – ajtónyitás

FRISSÍTVE 14:03-KOR: Jelzett helyen tűzoltói beavatkozásra, behatolásra nem került sor, ugyanis a szépkorú Hölgyet ismerő szomszédok tájékoztatták a kiérkező Egységeket, hogy a néni év elején kórházban elhunyt. A jelzés téves.
2023. január 12-én 13:31-kor kaptuk a riasztást: Dömsöd, Dabi szigeti út egyik ingatlanjánál műszaki mentésben, ajtónyitásban várják a segítségünket. A bejelentő egy szépkorú Hölgy gondozója, nem tud bejutni a Hölgyhöz, a „Gondosórája” napok óta nem küld jeleket. Voltak a helyszínen, de nem tudtak hozzá bemenni.
Riasztott szerek: Keve/1🚒, Dömsöd ÖTE/1🚒
ℹ️ GONDOSÓRA – mit jelent? „A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a Diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársaink próbálnak segíteni a felmerülő problémákban. Amennyiben diszpécsereink – lehetőség szerint a Gondosórán keresztül jelzést leadó ügyféllel egyetértésben – úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása a kontaktszemély beavatkozását igényli, úgy a korábbiakban már megadott elérhetőségeken a diszpécser felveszi vele a kapcsolatot, aki aztán közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára. (…) A program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában. https://gondosora.hu/ℹ️