Ráckevei tűzoltóság
HíreinkMűszaki mentések

2024. augusztus 11. Áporka, Horgász sor – fakidőlés

2024. augusztus 11-én 11:27-kor kaptuk a riasztást: Áporka, Horgász soron elemi csapás miatt, műszaki mentésben kértek segítséget. A bejelentés alapján „egy közterületen lévő fáról már 2 faág letört amit félrehúztak, de van még egy ami bármikor letörhet.”
A Rajparancsnokunk tájékoztatása szerint, a jelzett helyen egy fa kb. 15 cm átmérőjű ága az ami lehasadt, amit a tulajdonos félrehúzott. A fa többi ága egészséges, veszélyt nem jelent. Tűzoltói beavatkozásra nincsen szükség.
TISZTELETTEL SZERETNÉNK FELHÍVNI A FIGYELMET ARRA, HOGY KOLLÉGÁINK A VESZÉLYHELYZETET, ÉLET-, és/vagy BALESETVESZÉLYT SZÜNTETIK MEG KÁRESETEKNÉL! FAKIVÁGÁSRA ajánlani tudunk szakembereket akiknek ismerjük a munkáját és tudjuk, hogy szakszerűen, megbízhatóan dolgoznak!
Megértésüket köszönjük!
‼️„Áporka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete
A köztisztaságról és a települési szilárd hulladék-kezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Hatályos: 2011. 01. 01
(…)
II. Fejezet
Az ingatlanok és közterületek tisztán tartása
8. § (1) AZ INGATLAN TULAJDONOSA KÖTELES GONDOSKODNI:
a) AZ INGATLAN ELŐTTI JÁRDA (JÁRDA HIÁNYÁBAN EGY MÉTER SZÉLES TERÜLETSÁV, ILLETŐLEG HA A JÁRDA MELLETT ZÖLD SÁV IS VAN, AZ ÚTTESTIG TERJEDŐ TELJES TERÜLET) TOVÁBBÁ A JÁRDA ÉS AZ ÚT KÖZÖTTI KIÉPÍTETT VAGY KIÉPÍTETLEN TERÜLET GONDOZÁSÁRÓL, TISZTÁN TARTÁSÁRÓL, SZEMÉT ÉS GYOMMENTESÍTÉSÉRŐL.
b) A járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai tisztán tartásáról, gyommentesítéséről
c) Tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárásra szolgáló terület tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról.
d) Az ingatlan tisztán tartásáról és gyommentesítéséről.
e)A TELEKINGATLANRÓL A JÁRDÁRA ÉS AZ ÚTTEST FÖLÉ NYÚLÓ ÁGAK ÉS BOKROK MEGFELELŐ NYESÉSÉRŐL. (…)” ‼️
A rendeletet a Nemzeti Jogszabálytárban itt olvashatják: https://or.njt.hu/eli/734796/r/2010/16
Riasztott szerek: Keve/1🚒