Ráckevei tűzoltóság

Tűzoltóság bemutatása

A TŰZOLTÓSÁG története
Ha baj van, segítünk!

A Ráckevei Önkéntes Tűzoltóságnak több, mint 125 éves múltja van. Megalakulásakor még nem egyesületként, hanem tűzoltó testületként regisztrálták 1882-ben. A kezdeti időkben egy darab, úgynevezett kocsifecskendővel működött, ami később kiegészült egy személy-, és egy tömlőszállító kocsival.

A ráckevei tűzoltóbázist 1988 áprilisában hozta létre az akkori Városi Tanács vezetése a Pest Megyei Tűzoltóparancsnokság segítségével.

Jelenleg  9 településen végzünk mentő tűzvédelmi tevékenységet, azaz tűzesetek felszámolását, műszaki mentést. Működési körzetünkben közel 32 ezer lakos védelmét biztosítjuk.

Vonulási területünk: Áporka, Dömsöd, Kiskunlacháza, Lórév, Makád, Ráckeve, Szigetszentmárton, Szigetújfalu.

Technikai felszereltségünk kielégíti a mai kor követelményeit.

  • 2008 tavaszán került beszerzésre egy új, európai színvonalú Renault típusú gépjárműfecskendő, amely teljes felszereltségével közel 90 millió forintba került.
  • 2019. október 21-én hoztuk Tűzoltóságunkra az ausztriai Piesendorf-ból a Mercedes 1226 TLFA 3000 gépjárműfecskendőnket. 29 évesen érkezett, 21000 km van benne és 3000 L vizet tud szállítani. Évi 40-50 vonulása volt. Teljesen kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban van. Ráckeve Város Önkormányzatának támogatásával valamint saját forrásból valósult meg a fecskendő vásárlása.

2012. január 01-től a Katasztrófavédelem területén bekövetkezett változásoknak köszönhetően köztestületünk besorolása: önkormányzati tűzoltóság.

Új nevünk: Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve

Csordás József

Megbízott tű. parancsnok

Kiss Antal

Megbízott t.parancsnok-helyettes

Varga Ferenc

Elnök

Biró Szilvia

Titkár