Ráckevei tűzoltóság

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat 2022. május 17-18-19

👉A „C” Csoportunk kezdte a gyakorlatot 05.17-én, kedden: Az Aqua Land konyhai előkészítő melletti raktár helyiségében, mely kb. 12m2 alapterületű, hűtő zárlat miatt kigyulladt. A tűz átterjedt a berendezési tárgyakra is. Több helyiséget és a vendégeket is veszélyezteti. Az első egység kiérkezésekor a helyiség teljes terjedelmében ég. Több helyiség is már füsttel telítődött. A tűz észlelésekor a személyzet megkezdte a kiürítést.
👉Az „A” Csoport folytatta 05.18-án, szerdán: Az Aqua Land bár része mögött található kb. 14 m2-es konyhai előkészítőben a fritőz kigyulladt. A tűz átterjedt a helyiség berendezési tárgyaira is. További helyiségeket, raktárakat, valamint a vendégeket veszélyezteti a tűz. Kiérkezéskor a helyiség teljes terjedelmében ég. A tűz észlelésekor a személyzet megkezdi az épület kiürítését. A sok éghető anyag miatt számítani kell a gyors terjedésre.
👉Végül a „B” Csoport zárta 05.19-én, csütörtökön: Az Aqua Land recepciónál található iroda mögötti elektromos helyiségben keletkezett a tűz, zárlat miatt. A helyiség kb. 8 m2. A tűz további helyiségeket, valamint a szálloda részt, így a vendégeket is veszélyezteti. Az első egység kiérkezésekor a tűz kb. 5 m2-en ég. A személyzet a tűzoltást porral oltó készülékkel megkezdte, de a nagy füst miatt eloltani nem tudják, a vendégek kimenekítését megkezdték.
****
Az ilyen gyakorlatokat minden esetben egy múltbeli időpontban megelőzte vagy egy helyismereti foglalkozás, vagy egy szituációs gyakorlat – tehát nem teljesen idegen a helyszín. Ám az adott napi körülmények mindenképpen azok, ismeretlenek – miként ez egy éles helyzetben is így volna. Éppen ezért nem elegendő az, ha egyszer már voltunk valahol gyakorlaton, mert a helyszín meglehet, hogy nem változik, de a körülmények ezzel ellentétben folyamatosan változhatnak. Mindenre sosem lehet 100%-ban felkészülni, de a lehetőségekhez mérten a maximumra törekedni kell.

„C” Csoport 2022. május 17.

„A” Csoport 2022. május 18.

„B” Csoport 2022. május 19.