Ráckevei tűzoltóság

Parancsnoki Ellenőrző Gyakorlat 2021. június 15-16-17.

2021. június 15-én a „C” szolgálati Csoport, 16-án az „A” szolgálati Csoport, majd 17-én a „B” szolgálati Csoport vett részt Parancsnoki Ellenőrző Gyakorlaton. 

Mindhárom Csoport a Ráckeve, Strand u. 1. sz. alatt található Goldi Mobility Kft. telephelyén végzett feltételezés szerinti beavatkozást, azonban ezek a feltételezések eltérőek voltak. ***Mindhárom Csoport minősítése: megfelelt.

Bizonyára van olyan aki tudja, hogy mi a célja egy ilyen gyakorlatnak, ám azoknak, akik nem tudják, most elmondjuk! ☺️
A Parancsnoki Ellenőrző Gyakorlat célja: a rajparancsnok irányítási képességeinek, az állomány szerelési képességeinek, valamint az Egységek közötti együttműködésnek az ellenőrzése. Ilyen gyakorlatokon az ellenőrzés mindig teljes körű, tehát kiterjed a rádióforgalmazásra a kárhelyszínen és a műveletirányítással ugyanúgy, mint a felszerelésekre és azok használatára, továbbá a feltételezés szerinti felderítésre, visszajelzésekre, azaz a beavatkozás minden momentumára, a riasztás pillanatától kezdve. A gyakorlat során a kék színű zászló/villogó a füsthatárt jelöli, a piros zászló/villogó a tüzet.

„C” Csoport 2021. június 15.
Feltételezés: 6m²-es veszélyes hulladék tárolóban festékes dobozok miatt tűz keletkezett. A személyek a helyiséget elhagyták, azonban a tűz a szomszédos, 24 m²-es lakatosműhelyt veszélyezteti. Egységünk a közműveket kizárta, alapvezetéket szerelt, és teljes légzésvédelem mellett hatolt be az épületbe. Emellett a szomszédos épületeket egy „H” védősugárral biztosította. A gyakorlat minősítése: megfelelt.

Riasztott szerek: Keve/1🚒
Elméletben riasztva: Sziget/1🚒 Sziget/Víz🚒

„A” Csoport 2021. június 16.
Feltételezés: 16 m2 labor helyiségben forrasztópáka okozott tüzet, a helyiség teljes terjedelmében ég. Az Egység a közműveket kizárta, alapvezetéket szerelt, és teljes légzésvédelem mellett hatolt be az épületbe.

Riasztott szerek: Keve/1🚒
Elméletben riasztva: Sziget/1🚒 Sziget/Víz🚒

„B” Csoport 2021. június 17.

Ezúttal Tűzoltóságunk „B” Csoportja, kiegészülve a Délegyháza Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tagjaival lettek riasztva.
Feltételezés: a targonca helyiségben műszaki meghibásodás miatt gázüzemű targonca kigyulladt, a gáztartálya felrobbant. A tűz átterjedt az egész helyiségre, illetve a szomszédos helyiségre, és további épületrészeket veszélyeztet. Kiérkezéskor a tűz alapterülete kb. 20 m2. A tűz észlelésekor a dolgozók az épületet elhagyták. Kollégáink alapvezetéket és egy sugarat szereltek, emellett a Délegyháza ÖTE Egységének készítették elő a második sugarat. Az ÖTE Tagjai a második sugárral védősugarat képeztek. Az egységek teljes légzésvédelem mellett avatkoztak be.
Riasztott szerek: Keve/1🚒 Délegyháza ÖTE/1🚒
Elméletben riasztva: Sziget/1🚒 Sziget/Víz🚒
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK A Délegyháza Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesület TAGJAINAK A KÖZREMŰKÖDÉST! 🤝👍