Ráckevei tűzoltóság
HíreinkMűszaki mentések

2024. augusztus 19. Kiskunlacháza, Ráckeve – elemi csapások, fakidőlések

👉2024. augusztus 19-én 09:12-kor érkezett a következő jelzés: Ráckeve, Fanyilas sétányon is elemi csapás miatt, műszaki mentésben kérték a segítségünket. A bejelentés alapján „Nyírfa utca felől öreg fűzfáról letört egy nagy ág a kamera tartó és a lámpa tartó tartja, a stég bejáratánál van.”
❗️FRISSÍTVE 09:38-kor a Rajparancsnokunk tájékoztatása szerint, a jelzett helyen egy fűzfa ága lehasadt, stégbejárót elzárta. Egységünk magassági ágvágóval és motoros fűrésszel avatkozik be. Személyi sérülés nem történt.
👉2024. augusztus 19-én 08:46-kor érkezett a következő jelzés: Ráckeve, Balabán utcában is elemi csapás miatt, műszaki mentésben kérték a segítségünket. A bejelentés alapján „kidőlt egy fa a címen, teljesen elzárja az utat.”
❗️FRISSÍTVE 09:17-kor a Rajparancsnokunk tájékoztatása szerint, a jelzett helyen egy fa az útra dőlt, azt elzárta. Egységünk itt is motoros fűrésszel, kézi erővel avatkozott be, a forgalmi akadályt megszüntette. Személyi sérülés nem történt.
👉2024. augusztus 19-én 08:17-kor kaptuk a riasztást: Kiskunlacháza, Bokréta utcában elemi csapás miatt, műszaki mentésben kérték a segítségünket. A bejelentés alapján „az éjszaka folyamán nagy fa rádőlt valamilyen vezetékre, nem tudják, hogy milyen vezeték. Villám kettéhasította. A fa a családi ház udvaráról dőlt ki de nem mernek hozzányúlni a vezetékek miatt.”
❗️FRISSÍTVE 09:08-kor a Rajparancsnokunk tájékoztatása szerint, a jelzett helyen az éjszakai szél a fa egyik ágát lehasította, a faág a hírközlési vezetéket húzta. Egységünk egy motoros fűrésszel a lehasadt ágat eltávolította. Személyi sérülés nem történt.
Riasztott szerek: Keve/1🚒