Ráckevei tűzoltóság
EgyébHíreink

2024. őszi avar és kertihulladék égetésének engedélyezett időpontjai

Kedves Követőink!
Az alábbiakban a vonulási területünkön levő települések 2024. őszi avar és kertihulladék égetésére engedélyezett időpontjait tekinthetik meg. Azonban ezzel kapcsolatosan pár nagyon fontos dologra felhívnánk a figyelmet:
🚫‼️az ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM MÉG ÉRVÉNYBEN VAN!‼️ Ez azt jelenti, hogy „FOKOZOTT TŰZVESZÉLY IDŐSZAKÁBAN TILOS TÜZET GYÚJTANI A KÜLTERÜLETI INGATLANOKON FEKVŐ ERDŐKBEN ÉS FÁSÍTÁSOKBAN, VALAMINT AZOK 200 MÉTERES KÖRZETÉBEN. IDE KELL ÉRTENI A TŰZGYÚJTÁSI TILALOM TÉRKÉPEN JELÖLT TERÜLETEKEN TALÁLHATÓ TŰZRAKÓ HELYEKET, A VASÚT ÉS KÖZÚT MENTI FÁSÍTÁSOKAT, VALAMINT A PARLAG ÉS GAZÉGETÉST IS.” ( http://erdotuz.hu/kezdolap/)
🚫‼️KISKUNLACHÁZÁN van zöldhulladék lerakó, illetve házhoz menő zöldhulladék gyűjtés is. Emellett a vonatkozó, TILTÓ RENDELET MÁR 2019. JANUÁR 22. ÓTA ÉRVÉNYBEN VAN!
🚫‼️KOMMUNÁLIS/IPARI HULLADÉK ÉGETÉSE MINDENHOL SZIGORÚAN TILOS ÉS ELJÁRÁST VON MAGA UTÁN!
🚫‼️AZ ENGEDÉLYEZETT IDŐPONTOKTÓL ELTÉRŐ IDŐPONTBAN TÖRTÉNŐ AVAR ÉS KERTIHULLADÉK ÉGETÉS IS TILOS ÉS ELJÁRÁST VON MAGA UTÁN!
☝️Kérjük, minden esetben legyenek körültekintőek, és mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ne okozzanak bajt! ☝️Legyen kéznél oltóvíz, lapát, amivel ha szükséges, azonnal tudnak oltani! ☝️Erős szélben, vihar előtt ne kezdjenek bele ilyen jellegű munkálatokba!
👉A települések tűzgyújtási szabályairól szóló rendeleteket a honlapunkon találják: https://tuzoltosagrackeve.hu/tuzgyujtasi-rendeletek/
Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a kertészeti eljárás pro és kontra véleményeket szül! Ettől függetlenül tisztelettel kérjük, ne rajtunk akarják számonkérni a „miért”-eket, mert nincsen jogunk beleszólni a képviselőtestületek döntésébe, és nem is szeretnénk ilyen jellegű/mértékű felelősséget magunkra vállalni! A mi feladatunk a tájékoztatás, a megelőzés, és a problémamentes együttműködésre való törekvés!
Megértésüket kérjük, és köszönjük!
****************************************
👉Áporka: keddi és pénteki napokon 8 – 20 óra között, szombati napon 8 – 12 óra között
👉Dömsöd: belterületen szerda és péntek 12 – 19 óra között
👉Kiskunlacháza közigazgatási területén az avar és kerti hulladék égetése tilos!
👉Lórév: szeptembertől – nov. 15-ig. Szerdai és pénteki napon 12 órától napnyugtáig
👉Makád: szeptembertől – nov. 15-ig. Szerdai és pénteki napon 12 órától napnyugtáig
👉Ráckeve: szept. 1. és dec. 15. között minden PÁROS hét pénteki napján 8 – 20 óra között (A jelölt időszakban ezek a dátumok: Szept. 6; Szept. 20.; Okt. 4.; Okt. 18.; Nov. 15.; Nov. 29.; Dec. 13.)
👉Szigetbecse: szept. 15. – nov. 15. között szerdai és pénteki napokon napnyugtáig
👉Szigetszentmárton: szept. 1. és ápr. 30. között, hétköznap 6-8 óra és 19-21 óra között; szombati napon 6-9 és 19-22 óra között
👉Szigetújfalu: szept. 1. és dec. 15. között, hétköznap 6-8 óra és 19-21 óra között; szombati napon 6-9 óra között