Ráckevei tűzoltóság
HíreinkTűzesetek

2024. szeptember 4. Kiskunlacháza, 51-es út 32 km – tűzeset

‼️FRISSÍTVE 2024.09.05-ÉN 01:56-KOR: Az egységek a tüzet eloltották, a káresetet felszámolták, visszaszerelést követően majd bevonulnak állomáshelyeikre.
‼️FRISSÍTVE 22:39-KOR: JÓ HÍR! A területre érkezik újabb két erőgép, ők is segítenek kihordani az épületből a körbálákat amiket szétterítenek, és úgy oltják azokat Kollégáink.
‼️FRISSÍTVE 21:45-KOR: A Rajok még mindig beavatkoznak a kárhelyszínen, azonban akikre már nincsen szükség, azok visszavonulhatnak állomáshelyeikre. A fokozatot visszaminősítették II. kiemeltre.
‼️FRISSÍTVE 20:28-KOR: A helyszínen tartózkodó Egységek még fáradhatatlanul dolgoznak: az egyik épületben még 200 db körbála ég. Egy MANITU erőgép is segíti a munkálatokat. A riasztási fokozat most már „csak” III. kiemelt.
‼️FRISSÍTVE 18:56-KOR: A mesterlövészek a palackokat a helyszínen kilőtték. A drónos felderítés alapján ~3,5 ha mezőgazdasági terület, 3100 m2 telekterület, illetve 600 m2 raktár érintett a tűzben. A káreset és a beavatkozás ideje alatt a területvédelmet a Dömsödi Tűzoltó Egyesület Egységei látják el. Az egyik épületből összesen 5 db PB palackot hoztak ki Kollégáink.
‼️FRISSÍTVE 17:15-KOR a Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szigetújfalu képeivel. A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat – HUNGO drónnal repüli be a területet, hogy a Tűzoltásvezetőnek pontosabb rálátása legyen a kárhelyszínre és átfogóbb képet kaphasson a területről.
‼️FRISSÍTVE 16:47-KOR: Az Egységek 6 db „C” sugárral, 3 db „H” sugárral, illetve 2 habosított „C” sugárral, teljes légzésvédelem mellett avatkoznak be. A munkálatok közben 6 db DISSOU palackot, 1 oxigénpalackot találtak melyek a tűzzel érintettek, ezekhez a TEK Mesterlövésze lett riasztva- az ő kiérkezéséig ezeket a palackokat hűteni szükséges. Továbbá az egyik épületből eddig 1 szénsav palackot, 2 PB gázpalackot hoztak ki, de lehet még több palack is az épületben.
‼️FRISSÍTVE 15:48-KOR: A jelzett helyen egy használaton kívüli épület ég, két másikat veszélyeztet a tűz, amely átterjedt a terület mögött húzódó tarlóra és lábon álló kukoricára is. Emellett több mint 1000 m2-en elterülő szemét is ég. Folyamatosan érkeznek az Egységek a káresethez. Az 51-es út forgalmát a káresemény nem befolyásolja, de kérjük, számítsanak a megkülönböztető jelzést használó járművekre! Közlekedjenek körültekintően! Köszönjük!
‼️FRISSÍTVE 15:15-KOR: A RIASZTÁSI FOKOZAT IV. KIEMELT – ENNEK MEGFELELŐEN további szerek kerültek riasztásra.
2024. szeptember 4-én 14:29-kor kaptuk a riasztást: Kiskunlacháza, 51-es út 32 km-nél tűzeset miatt kérik a segítséget. A bejelentés alapján „a fák eltakarják, hogy mi ég pontosan. Nagy fekete füstöt lát gomolyogni csak.”
Ez a helyszín feltehetően az úgynevezett Csóka-tanya – és a riasztási fokozat alapján nagy baj lehet, mert a fokozat III. kiemelt.
Részleteket egyelőre nem tudunk, később frissítjük a bejegyzésünket!
Riasztott szerek: Keve/1🚒 Sziget/1🚒 Sziget/2🚒 Sziget/Vízszállító🚒 Pest/KMSZ🚒 XXII/1🚒 XXI/1🚒 XI/2🚒 XX/1🚒 Dabas/2🚒 Dabas/Vízszállító🚒 Cegléd/2🚒 Dunaharaszti ÖTE/1🚒 Délegyháza ÖTE/1🚒 Délegyháza ÖTE/Vízszállító🚒 Kis-Sziget ÖTE/1🚒 Kis-Sziget ÖTE/Tartalék🚒 XIV ÖTE/Vízszállító🚒 Ócsa ÖTE/1🚒 Fót Aqua ÖTE/Vízszállító🚒 Sziget/20👩‍🚒 Érd/50👩‍🚒 Pest/40👩‍🚒 Érd Hatósági osztály Vezetője👩‍🚒