Ráckevei tűzoltóság
HíreinkTűzesetek

2023. július 28. Kiskunlacháza, 51-es úttól beljebb – búzatarló tűz

FRISSÍTVE 13:13-KOR A PARANCSNOKUNK TÁJÉKOZTATÁSA ALAPJÁN: A tűz körülhatárolva, lefeketítve. Egységünk gyorsbeavatkozóval és kéziszerszámokkal avatkozott be.
🥰Hihetetlen szerencsék volt, és mindannyian fellélegeztünk, amikor megláttuk a horizonton a Kun-Farm Kft traktorát! A munkagép pilótája villámgyorsan körbe szántotta az égő területet, ezzel megakadályozva a tűz továbbterjedését! NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK A KUN-FARM KFT-NEK ÉS A KOLLÉGÁNAK A GYORS SEGÍTSÉGET!🥰 Sziget/1🚒 segítségére nem volt szükség, Ők visszavonultak állomáshelyükre.
FRISSÍTVE 12:50-KOR A PARANCSNOKUNK TÁJÉKOZTATÁSA ALAPJÁN: A tűzeset helyszíne a bejelentéstől meglehetősen eltér. A BioFungi háta mögötti szabad területen Bugyi irányában több hektáron ég a búzatarló. A szél jelentősen nehezíti munkát, mert nagyon gyorsan terjed a tűz. Sziget/1🚒 is megy a helyszínre.
2023. július 28-án 12:19-kor kaptuk a riasztást: Kiskunlacháza, 51-es út 37 km-nél tűzeset miatt kérnek segítséget. A bejelentő elmondja, hogy Áporka és Kiskunlacháza között lángol a búzatarló.
Riasztott szerek: Keve/1🚒
🤝Így, külön bejegyzésben is szeretnénk megköszönni a Kun-Farm Kft-nek, hogy az iménti, kiskunlacházai tűzesethez segítségünkre küldték a traktort, továbbá a traktort vezető Kollégának a gyors és hatékony munkáját! Segítségüknek köszönhetően a 8 hektáros területből „csak” 3 hektár égett le, nem igényelt a káreset további Egységeket, és nem vált ez a beavatkozás hosszú órákon át tartó szélmalomharccá.🤝
🥰Nagyon szépen köszönjük!🥰