Ráckevei tűzoltóság
EgyébEseményekHíreink

2023. október 3-4-5 Dömsöd, Németh Beton Kft. – szituációs begyakorló gyakorlat

😊Egy kis érdekesség😊
2023. október 3-án, 4-én és 5-én – elsőként a „C” Csoport, majd az „A” Csoport, végezetül a „B” Csoport – Dömsödön, a Németh Beton Kft. telephelyén szituációs begyakorló gyakorlatot tartott. A gyakorlat célja: a rajparancsnok irányítási képességeinek, az állomány szerelési képességeinek, valamint az egységek közötti együttműködésnek a gyakorlása.
A rádióforgalmazás a Szigetszentmiklós HTP híradóügyelettel folyt, a riasztást is ők adták EDR rádión. A helyszínen a „szemléltetés” piros és kék zászlókkal, villogókkal történt. A 🟦kékzászló és kékvillogó füsthatárt/ füstöt -, míg a 🟥piros zászló és piros villogó tűzhatárt/ tüzet jelöl.
Mindhárom Csoportnak más-más feltételezés alapján kellett a gyakorlatot végrehajtania:
👉„C” Csoport: A helyszínen egy kb. 500 m2-es alapterületű, tégla, beton építésű épületen belüli raktárhelyiségben levő polcrendszer ég. Tűz keletkezési oka ismeretlen, az épület füsttel telítődött.
👉„A” Csoport: A helyszínen egy kb. 500 m2-es alapterületű, tégla, beton építésű épületben raklapok, tűzifa ég kb. 12 m2-en. A tűz lakatosműhelyt veszélyeztet, az épület füsttel telítődött.
👉„B” Csoport: A helyszínen egy kb. 500 m2-es alapterületű, tégla, beton építésű épületben egy gázolaj üzemeltetésű villás targonca és. A tűz további járműveket veszélyeztet, az épület füsttel telítődött.
***
Mint az a feltételezésekből olvasható, mindhárom gyakorlat olyan vélelmezett káresetet szimulált, mely az adott helyen előfordulhat. Természetesen mindannyiunk érdeke, hogy ne történjen semmi ilyesmi, ne legyen baj se most, se máskor! Azonban ugyanígy valamennyiünk számára fontos és szükséges, hogy tisztában legyünk a telephely kockázataival, és legyenek a hellyel kapcsolatos információink, ha mégis bekövetkezne egy nem várt esemény.
Éppen ezért ezek a gyakorlatok is majdnem ugyanúgy történnek, mint egy „éles riasztásnál”: végre kell hajtani azokat a szükséges lépéseket, azokat a szerelési feladatokat, mint amiket élesben, miközben a munkavédelmi szabályokat is kötelezően be kell tartani, és figyelni kell a(z esetlegesen fennálló) veszélyekre. A különbség csak annyi, hogy itt most „száraz szerelés” volt.
😊Mindhárom szolgálati Csoportunk gyakorlata fegyelmezett, szakszerű, szabályszerű és sikeres volt. Köszönjük Srácok!
🤝A Németh Beton Kft. Vezetőségének és Munkatársainak a lehetőséget és az együttműködést köszönjük!

„C” Csoport

„A” Csoport

„B” Csoport