Ráckevei tűzoltóság
HíreinkMűszaki mentések

2024. augusztus 27. Ráckeve, Strand utca – fa medencébe dőlt

2024. augusztus 27-én 17:52-kor kaptuk a riasztást: Ráckeve, Strand utcában elemi csapás miatt, műszaki mentésben kérik a segítségünket. A bejelentés alapján egy fa kidőlt.
FRISSÍTVE 18:28-KOR: A folyamatos felderítés közben több személy jelezte, hogy ők is ütést kaptak. A Mentő Kollégák mindenkit megvizsgáltak. A medencében a fa lehasadásakor 4 felnőtt és 2 gyermek tartózkodott. A 4 felnőtt sérült közül két főt kórházba szállítanak könnyű sérüléssel, a másik két fő nem igényelte a kórházi ellátást, a helyszínen maradnak. A 2 kisgyermek nem sérült. Egységünk vonul a következő káresethez.
FRISSÍTVE 18:15-kor: Egységünk annyira meg tudta tisztítani a medencét, hogy megállapítható, valóban nincsen személy a vízben.
FRISSÍTVE 18:11-kor: A Parancsnokunk tájékoztatása szerint a jelzett helyen, a szálloda területén egy nagy platánfa oldalága lehasadt és a medencébe dőlt. Az úszómester beúszott a fa alá és ellenőrzi, hogy nincs e személy a vízben a fa alatt. 2 fő felnőtt megsérült. Egyikük kezében volt egy gyermek, ő nem sérült meg, de az ijedtségtől nagyon sír. A Mentő Kollégák mindenkit megvizsgálnak. Egységünk két motorosfűrésszel avatkozik be.
Riasztott szerek: Keve/1🚒