Ráckevei tűzoltóság
EgyébEseményekHíreink

2024. június 5. Túl vagyunk a „kisgépes vizsgákon”

Kedves Követőink!
😊Először egy kis érdekességet szeretnénk megosztani Önökkel, Veletek!😊
Bizonyára vannak akik tudják mi a szabály a tűzoltóknál, számukra nem lesz újdonság amit most olvasnak – legalábbis az eleje.
👉Nálunk úgy működik a rendszer, hogy minden olyan eszközre, gépre, technikára vizsgáznunk kell, amelyet a káreseteinknél használunk. Így a műszaki mentés gépeire, eszközeire, áramfejlesztőkre, zagyszivattyúkra, sőt, még a fecskendőinken található szivattyútípusokra is. Ezeknek a vizsgáknak a meglétét egy sorszámozott, fényképes „Tűzoltótechnika kezelői igazolvány” tanúsítja (és – kortól függően, meghatározott – orvosi érvényessége van, amit rendszeres időközönként meg kell újíttatni). Így például, ha valaki „Nagy Pirost” szeretne vezetni, megvan a „C kategóriája, és a „PAV I” vizsgája is, majd le kell vizsgázzon a tűzoltóság fecskendőin található szivattyútípusokból is. Természetesen ezeket a vizsgákat nem önállóan kell letenni – ha valakinek valamelyik modul nincsen meg -, hanem a képzést és a vizsgát a Katasztrófavédelmi Oktatási Központtal együttműködve szervezik meg a tűzoltóságok, tűzoltó egyesületek.
Így történt ez most nálunk is: május 30-án és ma, június 5-én volt Tűzoltóságunkon „kisgépes vizsga”, ahol 22 fő, Kollégáink, a Délegyháza Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tagjai, illetve a szigetszentmártoni Márton ÖTE Tagjai vettek részt, és adtak számot a tudásukról motoros láncfűrész, korongos gyorsdaraboló, hidraulikus alap mentőkészlet (feszítő-vágó), pneumatikus emelőpárna, áramfejlesztő, illetve különböző típusú szivattyúk tárgyakból. A vizsgáztatást a KOK Műszaki Szakcsoport Tisztjei és Főtisztjei végezték, felügyelték.
😊Örömmel mondhatjuk el, mindenki sikeresen levizsgázott az adott eszközre, vagy eszközökre!😊
🤝Köszönjük szépen mindenkinek a segítséget és az együttműködést, a sikeres vizsgához gratulálunk!🤝