Ráckevei tűzoltóság
HíreinkTűzesetek

2022. június 3. Makád, Turi József utca – begyújtották a gazt, elterjedt a tűz

‼️KIEGÉSZÍTVE 2022.06.04-ÉN 17:27-KOR: Kedves Követőink!
A mai nap folyamán olyan információk birtokába jutottunk, melyeket szükséges megosztanunk Önökkel is annak érdekében, hogy a káresetben érintett tulajdonosokat ne vádolják alaptalanul!
Ezek a következők: a füstölést szabadnapos Kollégánk észlelte elsőként, majd perceken belül a füst színe megváltozott, és a komposztrakás az udvar végében már nagy lángokkal égett. Kollégánk futott át a tulajdonosokhoz, hogy ég az udvar vége, és ő értesítette a 112-es segélyhívót is. A tulajdonos ezidő alatt azonnal nekikezdett vödörrel oltani, de a szél ellene „dolgozott”. Kollégánk a segélyhívó diszpécserének is elmondta, hogy feltételezhetően öngyulladásról lehet szó, ám itt némi félreértés történhetett, mert a riasztás már úgy szólt, hogy „begyújtották a gazt”. //Vélhetően olyan folyamatok zajlottak a komposztban (érés, erjedés, rothadás), amik hőt termeltek. Ilyenkor elegendő annyi is, hogy valamilyen rágcsáló esetleg járatot fúr a komposztba, amely így „huzatalagútként üzemel”, és a beáramló levegő hatására öngyulladás következik be. Gondoljanak a komposzttelepek tüzeire – ott is hasonló okok vezethettek a napokig tartó, nagyon nehezen oltható tűzesetekhez.//
FRISSÍTVE 16:15-KOR 📸: Dömsödi Tűzoltó Egyesület
2022. június 3-án 15:27-kor tovább riasztották az egységeket: Makád, Turi József utca környékén begyújtották a gazt, a tűz elterjedt.
Riasztott szerek: Keve/1🚒 Dömsöd ÖTE/1🚒Kis-Sziget ÖTE/1🚒