Ráckevei tűzoltóság
HíreinkMűszaki mentésekTűzesetek

A szélvihar margójára – 2022. január 30. – 31.

Kedves Követőink!
Többen érdeklődtek, mivel nem láttak tőlünk bejegyzést a tegnapi napról, hogy mi nem dolgoztunk? Nekünk nem volt káresetünk?
DE VOLT! Mentünk folyamatosan, egymás után számoltuk fel a káreseteket – emiatt időnk nem volt posztolni.
Azonban ma hajnalig, váltásig, 20 káresetünk volt + 7 dömsödi esemény, melyekhez a Dömsödi Tűzoltó Egyesület Tagjai vonultak.
A Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szigetújfalu Tagjai is számos káresetet számoltak fel területünkön, továbbá Sziget/2🚒 is jött Kiskunlacházára és Ráckevére is.
2022. január 30-án 10:29-kor kezdtük a napot Kiskunlacházán, a bankházi reptéren, ahol több helyen, kb. 1000 m2 aljnövényzet égett – és innen nem volt megállás: fakidőlések, elektromos vezetékekre dőlő fák, baleset, szeméttűz, kéménytűz (*videó a képek között)… 00:49-kor volt az utolsó riasztásunk. Azonban ma új nap, új káresetek… az „A” Csoportot váltotta reggel a „B” Csoport, akik már vonulnak. Nekik is dolgos napjuk lesz.
Vigyázzanak Magukra, Egymásra, értékeikre!
Akik várják a Tűzoltók, ELMÜ vagy bármelyik szolgáltató segítségét, kérjük, legyenek türelemmel! Mindenkihez érkezni fog a segítség!
***
2022. január 31-én folytatódott a károk felszámolása. A „B” Csoport is számos káreseményhez vonult, ezek nagy százalékban a viharhoz köthető beavatkozások voltak.